Taş Kütüphanesi
Kitap okumayı severiz kütüphanelere gitmeyi de... Ancak böyle bir kütüphaneyi daha önce ziyaret ettiğinizi düşünmüyorum. O kütüphane "Taş Kütüphanesi"... Kapılarını ise bize Sanatçı Alper Aydın aralıyor.
Ne mi var, bu kütüphanede? Adından anlaşılacağı gibi Taş... Sanatçının taş koleksiyonunun bir yansıması.
Bilgiye ulaşmanın en kolay ve doğru adresi olan kütüphaneler. Bu sefer kitapla değil taşlar ile dolu. Türkiye'nin Doğu ve Batı bölgelerinden toplanmış taşlar var. Hepsi doğal formunda, farklı renk ve boyutta, izleyicinin okumasını bekliyor.
"Taş Kütüphanesi" Nasıl mı okunur?
Taşların isimlerinden çok şehirlerin önceki sahipleri olarak incelersek daha doğru olur. Betonlaştırdığımız şehir yapılarının doğal yapısının kaybolduğunu biliyoruz. Bu taşlarda geldikleri yerin bir görsel arşiv belgesi. Şehirlerin coğrafi yapısına uygunsuz yaptığımız yapılar doğanın dengesini bozarak bizlerin ve doğanın hafızasında kayıplar meydana getiriyor. İşte Taş Kütüphanesi bu kaybolan hafızanın peşinde bir kolektif hafıza mekanı oluşturma amacında.
Kütüphane raflarındaki taş çeşitleri;
Şist, Breccia, Pomza taşı, Kalsit, Kil taşı, Talk taşı, Obsidyen (Volkan Camı), Bazalt, Mermer, Granit, Falez taşı, Kireç taşı, Gökkuşağı taşı, Radyolarit, Kırmızı tuğla, Boksit, Ağaç Fosili taş (taşlaşmış ağaç).
Obsidyen |
Yorumlar
Yorum Gönder
Sanat İlhamlı Kalın!