Kazlıçeşme Sanat

      İstanbul Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Sanat binası tarihi 1828 yılına kadar gider. Osmanlı dönemi askeri bir hastane olarak inşa edilen bina günümüzde Zeytinburnu Belediyesi tarafından Kültür & Sanat etkinliklerine ayrılmış durumda. 

      Kamuya açık bu mekan sadece Zeytinburnu için değil İstanbul için de önemli bir değere dahip. Tarihi bu mekanın restorasyonu sırasında ortaya çıkan mozaikler ise Mimar Celaleddin Çelik ve ekibi ile harika bir müzeye dönüşmüş. Sur dışı İstanbul'un en büyük zemin mozaik döşemelerine sahip. Bizans dönemi mozaikler yerinden sökülmemiş özgün haliyle cam zemin üzerinde yürüyerek seyredilebiliniyor. Bu yönü ile zamanlar, kültürler arası bir yolculuk gibi adeta. İç ve dış bölümden oluşan müze de çocuklar için mozaik yapma köşesi mevcut. Böylece küçük ziyaretçiler için müze deneyimi eğlenceli ve öğretici hale geliyor. 

      Kazlıçeşme Sanat Sergi Salonları, Sanat Kütüphanesi, Mozaik Müzesi ve Mozaik Kafe & Restorantı'nın yanında Marmara Denizi manzarası ile İstanbul' u farklı bir açısından deneyimlemek isteyenleri bekliyor. 

Mimar Celaleddin Çelik 

Mozaik Müzesi, Kazlıçeşme Sanat 

Çocuklar için Mozaik Oyunu Köşesi



Müzede yer alan mekanda ortaya çıkan lahit




Kazlıçeşme Sanat, Zeytinburnu Belediyesi 

Yorumlar

ÖNE ÇIKANLAR

III- Kitap Sayfalarından Beyaz Perdeye

Genç Ressam Süleyman Erdoğan ile Söyleşi

SANATTA YARATICILIK

İSTANBUL' DA ŞİFA BULMAK

Dönüşüm Etkisi

Doğukan Çiğdem ile Söyleşi

Şehrin Dokusu: Heykeller

Picasso'ya Dair

Sanatçı Bahar Bilici Öztürk ile Söyleşi

SARI IŞIĞIN İZİNDE