Naile Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi Güzel Sanatlar Sergisi
Denizli Naile Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi'nin tüm sınıflarından katılan öğrencilerin oluşturdukları görsel işlerini sergiledikleri karma sergiden izlenimlerimi aktaracağım. Sergide emeği geçen tüm öğrenciler ile gençlere sosyal, bilimsel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlayan Sanatçı /Eğitimci Yıldız Duman Ercan'ı tebrik ediyorum.
Denizli Merkezefendi Kültür Ve Sanat Merkezi'de yer alan Sergi de ilk olarak ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portrelerinden oluşan tablolar karşıladı. Sergide her çalışmanın tematik özellikleri bulunmakta. Heykel, soyut resim, desen, kolaj, ahşap boyama gibi çok çeşitli teknikler kullanmışlar. Hemen hemen hepsine yer vermeye çalıştım. Bu dopdolu serginin diğer okullara da ilham olmasını diliyorum.
"Ellerimde Düşler:
Temelde el figürlerinin kullanıldığı bu çalışma ellerimize sığdırabildiklerimiz neler olabilir? Elimde düşler çalışması için, fikir alışverişinde bulunduk, düşlere el attık, araç olarak sanatı kullandık"
"Anadolu Sembolleri- İdolleri:
Köklerimiz, toprağımız ve bizi anlatan sembollerimiz; var olduğumuzu, vatanımızı anlatan, tarihimiz, kültürümüz... Öğrencilerimiz, Anadolu topraklarına ait sembollerle köklerini hatırlatıyor bize."
Remziye Hisar, Gül Esin, Semiha Berksoy, Safiye Ali, Dilhan Eryurt, Müfide İlhan, Hatice Nüzhet Gökdağan, Halet Çambel..
Cumhuriyet tarihimizin önemli kadınlarının afişleri tüm genç kızlarımıza örnek ve ilham teşvik etmesi adına anılması çok anlamlı bulduğum bir panoydu.
Çanakkale Zaferi'nin Kadın Kahramanları
Mücahide Hatice Hanım, Dragalı Zeynep Mido, Nezahat Onbaşı, Kılavuz Hatice, Gördesli Makbule, Satı Kadın, Tayyar Rahmiye, Halime Çavuş, Antepli Yirik Fatma, Kara Fatma, Emir Ayşe Efe...
"Çocukluğuma Bir Atıf:
Çocukluğumuz, hayatımızın en net anılarını, seslerinin, tatlarının olduğu ve en çok da hatırladığımız dönemdir. Öğrencilerimiz çocukluklarından kalan, hatırladıkları hikaye veya masalın bir kesitini sanatsal veriye dönüştürmeyi amaçladılar. Gerek resimsel, gerekse yazıyı kullanarak bir tahta zemin üzerinde masalı görsele çevirdiler. Çocukluklarına bir atıfta bulundular."
" Dönüştürülebilir Sanat:
Kasnaklara gerilen alışveriş poşetleri üzerine çevre konulu çalışma yapılarak hem dönüştürülebilir Sanat çalışması hem de çevreyi duyarlılık konusuna değinilmiştir. Bu çalışmanın tüm araştırması, uygulamasını öğrencilerimiz kendi araştırmalarla oluşturur. Artık olarak görülen her türlü malzeme dönüştürülebilir. Sanata çevrilebilir vurgusu ikinci değinilen konudur. "
Dönüştürülebilir Sanat
" Ahşap Askıda Hayallerim:
Öğrencilerimiz; atık ham Bez üzerine hayallerini resmederek askıya aldılar. Bu çalışma üretilen, sanatsal verilerin illaki çerçeveye sunulmak zorunda olmayacağını anlatır. Ahşap askıya asılan çalışmalar görsel bir esere dönüştü. "
Yorumlar
Yorum Gönder
Sanat İlhamlı Kalın!